B'ölüm -39- (38.bölümden devam)

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ B'ölüm -XXXVIX- ๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ (Önceki B'ölümden devam)

Büyük Usta Rahan , Erkan'ın odasına doğru gölgesini uzattı. Gölge,canlı ve esnek bir yapışkan sıvı gibi, zift gibi; Büyük Salondan uzanarak Erkan'ın küçük odasına doğru kıvranarak yılan esnekliğinde ve hareketliliğinde kolayca koridorlardan aktı. Erkan'on odasının önünde duraladı ve kapının hemen altından aynı sessiz sinsilikte, kayıp girdi..
Erkan bekliyordu. ayaklarını oturduğu yatağa doğru toplayıp bağdaş kurdu. İçeri, yatağının ucuna kadar süzülen gölgeye saygıyla eğilip Styx selamını verdi. Koyu gölge Erkanın önünde, yerde gittikçe yoğuşup kesifleşerek yağmur sonrasında asfalt çukurlarda biriken küçük yağmur gölü kıvamına gelince durdu, ardından kaynayan bataklık yüzeyi gibi fokurdamaya başladı. Kaynayan bu yoğun siyah sıvıdan çıkan hava kabarcıklarından biri git gide büyüyüp ardından da iyice yoğunlaşıp Cam bir Küreye, büyücülerin kullandıkları içinde bulutların hızlı hızlı dönüp durdukları Cam bir fanus'a dönüştü.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Erkan, uzanıp birikintiden oluşmuş cam küreyi aldı dikkatlice iki eli arasına. İçine baktı. Pasparlak Cam küre içinde sürekli dönenen bulutlar birden bire görüntülere dönüşmeye başladılar. Erkan , izlemeye devam ediyordu.

Kürede yansıyan görüntü önce yemyeşil parlayan bir ışık ardından da ışıktan oluşmuş bir kitaba dönüştü. Kitap ani bir hareketle kendi ekseni etrafında dönmeye başladı hızla ve aniden de durdu. Durduğunda birden bire kitabın ortalarından bir sayfa açıldı ve sayfalada yazılı kelimeler yine fosforlu çiğ yeşili parlaklığında bir ışık yayarak kitaptan havalandılar. Kelimelerin kitabın derisinden kopup da havalanmasını güneşten yanan deriyi soyarkenki duyumsattı hisse benzetti Erkan. Kitaptan ayrışan ve havalanan kelimeler yavaş yavaş kendi yörüngelerinde dönmeye başladılar. Her bir kelimeyi oluşturan harfler de atomların çevresinde , yörüngesinde dönen elektronlar gibi birbirlerinin çevresinde dönmeye başladılar. Gittikçe hızlarını artırarak..Sonunda hız o kadar arttı ki kelimeler altı kutuplu altı odaklı ışık noktacıklarına dönüştüler. 6 odaktan süzülen 6 ışık vektörü lazer ışığı gibi kesiştikleri yerde birleşip çok güçlü bir ışıkla Erkan'ın alnına doğru, iki gözünün arasındaki noktaya; 3. gözün bulunduğu astral şakraya - styxçesi Ezanor ivety 'e- doğru akmaya başladı.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Alnının ortasındaki iki kaşının tam ortalandığı noktadan küreden gelen ışığı neredeyse soğurup, iştahla tüketen Erkan, hala BUDA heykelleri gibi, yatağının üzerinde bağdaş kurmuş, kara lotus pozisyonunda kendisinden , dünyadan, somut gerçeklikten, kısacağı herşeyden ve herkesten kopmuş ayinin bitmesini bekliyordu.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Erkan'ın 3.gözü kendisine direkt olarak süzülen ışık hüzmesini yeterince emerken, kapamış olduğu gözlerine ve kendinden uzaklaşmasına rağmen olup biten herşeyi "biliyor, görüyordu". Yeşil ışığın kendisine , ruhuna direkt olarak taşıdığı bilgi bin yıllar ötesinden geliyordu. Bütün görselliğiyle, çıplaklığıyla, açıklığıyla..Dünyanın tarihini, savaşları, aşkları, hayal kırıklıklarını, mutluluk ve hüzünleri, doğum ve ölümleri, bütün bunları seyreden görevlendirilenleri, düşmanları ve dostları...
Sureti; ışığın manyetizmasında olmasaydı yaşadığı ve gördüğü herşeyden , biliyor olmasından hoşnutluğunu gösterebileceği bir gülümsemeyle dolup taşardı.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Ayin, aniden başladığı gibi sona erdi. Cam küre ışık kesildiğinde çatladı önce ardından önce küçük parçalara ardından toz zerrelerine kadar ayrıştı. Cam küreden sızan kara dumanlar kitabı, kelimeleri, ışığı iyice boğup ortalığı bir kaç saniyeliğine karanlığın dehlizine daldırdılar.

Gölge, somutlaştığı cisimselliğinden eriyip de yine eski halini, akışkan kesifliğinden soyunup gölge halini aldığında geldiği gibi geri geri sürünerek odanın kapısının aralığından çıkıp gitti.
Erkan gözlerini açtığında kahverengi olan gözleri kırmızıya, koyu kestane saçları da bakır kızılına dönüşmüş, insandan çok vahşi bir dünya dışı varlığa benzemişti.

Kendi kendine sorduğu pek çok sorunun yanıtını Sethir Işığı' ndan almıştı. Yüklenmiş büyü ve yeni yetenekleriyle gücünün sınırlarını merak ederek Erkan, hazırlanıp gitmesi gereken yere doğru yola çıktı. "Bakalım, Alexis'le karşılaşmamız da neler olacak?" dedi kendi kendine.


๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩ (devam edecek )

Hiç yorum yok: