B'ölüm -71-(70.bölümden devam)


 ๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ B'ölüm -LXXI-๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑


Azraile Şaka Kabilesi adını verdikleri derneğe geldiklerinde Dr.Eko  cebini hararetle karıştırıp  pek çok  kağıt parçası, kalemtraş, kısacık kalmış bir kalem ,vesikalık 2 resim, 5 milyona yakın madeni para ve iki 20 lik kağıt parayla birlikte anahtarı da bulabildi. Kaan ayakta durmaya çalışıyorsa da  her iki yanında duran Sercan ve Ervin'den destek alıyordu, omuzlarına kollarını atmış bir şekilde.  Kilitte anahtarı  kıvrak bir şekilde çevirdi ve kapıdan içeri girdiler. ışığı yaktı Ervin, Dr.Eko kapının girişindeki  kısa holden geçip salona kadar arkadaşlarının Kaan'ı taşımasına yardım etti. Gayet sade döşenmiş olan dernekte bu geç saatlerde kimse yoktu. Sercan, çarçabuk göz gezdirdi  derneğin salonunu. Çok az şeya olmasına rağmen sadeliğin içinde enerji yoğunluğunu hissetti. Sanki dışındaki  enerji tıpkı kendi dünyasındaki gibi  ruhuna dokunuyor, dolanıyordu. Ama  tek farkı vardı bu hissin, enerjiyi tanımlayamıyordu burada. Hep birlikte salondaki ik i çekyattan kanepe olanına Kaan'ın uzanmasını sağladılar ardından diğer kanepeye , tam karşısına geçtiler.

"Aç mısınız?" diye sordu Sercan'la Kaan'ın yüzlerine bakarak Ekrem. "Dün akşamdan kalma bir kaç şey var, hele Aslı'nın  yaptığı  sarmalar taptaze duruyor. aç dğeilseniz bile tadına bakın hele bir.."

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Arkadaşlarının Dr.Eko dediği Ekrem Erdoğmuş tuhaf bir şekilde dünyaya gelmişti.  Babası insan yani Adem soyundan gelmesine rağmen annesi farklı  bir türe mensuptu. Cin taifesinin en güçlü klanlarından birinine ,Xaros d’poth kavminin önde gelen 3 cadı-büyücüsünden biriydi. Diğer iki büyücü rakiplerini, Ekrem’in annesini  ustaca bir kuguyla dünyadaki bir göreve göndermeseler Ekrem’in babasıyla tanışamayacak ve ekrem dünyaya gelmemiş olacaktı. Cinler de tıpkı  siz insanlar gibi kavimler halinde yaşarlar. Kendilerine has dilleri adetleri gelenekleri vardır. Klanların veya  bu taifeye mensup olanların zayıfları,güçlüleri zenginleri yoksulları, iyileri ve kötüleri de mevcuttur. Bazıları insanlarla ortaklaşa kullandıkları zaman boyutuna bazıları ise mekan boyutuna yerleştirilmiştir. Zaman boyutuna yerleştirilenler mekandan soyunmuştur, mekan boyutuna yerleştirilenler ise  zaman boyutundan. Farklı kurallara ve yasaları gereği insanlarla paralel bir  düzlemde varlıklarını sürdürürler. Zintu-Rem, Ekrem’İn annesi, kendisine rakip 2 güçlü   jin-tue (cinlerin cadı-büyücüsü-bilge/şifacısı ) tarafından tuzağa düşürülüp ve dünyaya gönderilmişti.

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

 İnsanların dünyasında Shen-eru tapınağında güçlü zorzad’lar tarafından korunan gizli bahçede  Ephir’in gövdesinde saklanan insanların filozof taşı dedikleri razemplak’ı, o güçlü taşı kendi boyutlarına ve klanına getirmekle görevlendirilmişti.  Cin taifesi içinde bütün klanların en büyük ideası olan bu taş sayesindeklandaki herhangi biri bile jin-tue evrendeki en büyük güce sahip   ulu Hisem uyandırıp, O’nun gücüne erişebilirdi. O’nu- ismi fısıldanması dahi yasak olan’ın- uyandırılması için,kabul görürdü uyandırma elçisi olmaya. Klanlar büyük  savaşta  kazanacak olanın bu taşa ve gücüne sahip olan klan olacağını biliyorlardı. Ve her bir klan bu gücü işte bu yüzden istiyor ve doğru zamanda her zaman açık kapıdan kendilerine geçme izni verilen 200 senede bir birilerini  gönderirlerdi.  Sethir’in bile en büyük kehaneti bu uyanmayı işaret ederdi. Pek çok jin-tue bu konuyla ilgili  görevlendirilmiş ve insanların dünyasına gönderilmişti. Ancak yasalarda söz edilen yasakların pek çoğunu ihlal edip ya sürgüne gönderilmişlerdi yada ruhyiyiciler-kendi deyimleriyle ateşhırsızları- tarafından korkunç bir şekilde öldürülmüşlerdi.

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Zintu-Rem,Ekrem’in annesininde başına bunun geleceğini düşünüyorlardı diğer iki jin-tue. Gittikçe zekası ve bilgeliği ile varoluşundan gelen yeteneğini birleştirerek gittikçe güçlenen Zintu- Rem’in yakın bir zamanda ikisinden de güçlü olacağını ve kendisine hizmet etmek zorunda kalacaklarını biliyorlardı. Bu nedenle klan konseyine  böylesi önemli bir görevde ancak onun başarılı olabileceğini ve onu tavsiye ettiklerini belirten bir  açıklama sundular.savaşçılardan,bilgelerden değil de jin-tue’lar arasından zintu Rem’in  klanını gururlandırmasını ve bu seçimin en makul seçim olduğunu  uzun uuzn  anlattılar. Konsey başkanı ve klanın kralı, kızını böyle bir göreve göndermeyi hiç istemese de sunulan gerekçeler karşısında konseyin kararı net ve kesindi. Ve babası Zintu Rem’i, en sevdiği kızını dünyaya insanların arasına gönderdi.

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩(devam edecek)