B'ölüm -42- (önceki bölümden devam)

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ B'ölüm -42-๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑(41.den devam)


Sercan, kendisine düpedüz "Jaws'lamak ne demek?", diye sormuştu.Hem de Sercan'a, "Dur bakalım; Ekrem'i bozayım hikayesi bitince , bak nasıl jaws'layacak", demeyi düşündükten hemen sonra. Duymuştu bunu. Kesinlikle duymuştu. Ama beyninde mi yankılanmıştı ses, yoksa kulağıyla mı duymuştu? Anımsamaya çalıştı. Yüzü de aklı kadar karışıktı Ervin'in..

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

'Kulağıyla duysa, duyma algısı fiziksel bir algıdır, başka seslerde olurdu', diye düşündü. Ama Sercan'ın cümlesini duyduğunda sadece,o tek sesi biraz da ekolu olarak duymuştu . Ya da şimdi mi öyle geliyordu?
"Sakin olmalısın, beni sadece sen duyuyorsun"
Ses ,Sercan'ın sesi; yine beyninde duyunca Ervin, dönüp Sercan'la göz göze geldi şaşkın bakışlarıyla. Ardından kendisini dikkatle inceleyen Ekrem'e döndü. Ekrem'le göz göze geldi.
"Ah, yani ..şey..Doktor Eko..öyle düşündüm. Yani öyle demeyi düşündüm ..Söylemedim tabiyki, hem söylesem sen duyardın ki", dedi kekeleyerek ve gülümseyeme çalışarak. Aklı iyiden iyiye karışmıştı. Sercan'ın yüzüne bakmamaya çalışıyordu. Alnında oluşan iri ter damlacığını parmağının ucuyla sildi. Belli ki Sercan 'Garip' birisiydi. 'Tuhaf' bir şekilde hissediyordu bunu. Bu tuhaflığın iyi mi kötü mü olduğunu anlamaya çalışıyordu.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Sercan, "kötü biri değilim. Lütfen..Bana inan..Bu, aramızdaki telepatik iletişim. Ürkmene gerek yok, sadece şimdilik kimseye bahsetme lütfen.." dedi. Ses yankılanırken beyninde, Ekrem, çoktan Sercan'a dönmüş, Ervin'in Hukato harfiyle başlayan parşömeni nasıl bulduğunu anlatmaya koyulmuştu.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Evet , sayın OKU'yucu. Sercan'ın başka bir boyuttan geldiğini biliyorsun. Farklı bir boyutun da kendisine göre farklılıkları olmalı değil mi? Sercan'ın telepati kurma yeteneği aslında yeteneklerinden sadece biri. Daha pek çok yeteneğiyle tanışacaksın zamanla. Hmm, telepati nedir?. Sende bu yetenek var mı? Buyur bakalım, neymiş ne değilmiş bu telepati, birlikte bakalım..

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Telepati hakkında bugüne dek en geçerli kanıtların elde edildiği "ganzfeld" deneyleri meşhurdur. Sözcük, Almanca'da "tüm alan" anlamına gelir. 1970'li yılların ortalarında, meditasyon yapan insanların telepatik deneyimleriyle ilgili raporlar, zihinsel konularda araştırma yapan bilim insanlarının merakını uyandırmıştı. Raporlar, telepatinin insanlar arasında iletişim sağlayan sinyaller içerebileceği düşüncesini doğurdu. Sinyallerin normal beyinsel çalışma ile algılanamayacak kadar belirsiz olduğu, meditasyon gibi çalışmaların ise algılanmalarını kolaylaştırabileceği düşünülüyordu. Bu düşünce, ışık, ses ve sıcaklığı kapsayan bir "tüm alan"da rahatlayan insanlar üstünde deneyler yapılmasına yol açtı. Deneylerden sonra "ganzfeld", telepatinin test edilmesinde en popüler yöntem haline geldi.Ganzfeld deneylerinde, katılımcılar, özel olarak yalıtılmış bir odada 45 dakika boyunca yumuşak bir koltukta oturup, kulaklıkla rahatlatıcı sesler dinliyorlar. Bu sırada, gözlerinde yalnızca yumuşak pembe ışık geçiren filtreler bulunuyor.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

İnanmıyorsanız buyrun, çıldırmış olduğunuzu düşünmeyecekleri bir yerde ve en az sizin kadar meraklı ve cesur bir arkadaşınızı mesela evinizde telepati gücünüzü test edin..

Telepati ile ilgili ikna edici kanıtlar, ancak otomatik ganzfeld deneyleri gibi titizlikle hazırlanmış deneylerde elde edilebilir. Yine de, evinizde iskambil kâğıtları, rahat bir koltuk ve "yollayıcı" olmayı kabul eden bir arkadaşınızla basit bir deney yapabilirsiniz.

Bunun için sıradan bir iskambil destesinden as, dört, on ve papazları ayırın. Size yardım eden kişi bunları karıştırsın. Siz de başka bir odada (kartlarla ilgili ipucu almamak için), rahat bir koltuğa oturun. 15 dakika gözleriniz kapalı, nefes alıp vermeye odaklanın. Burada amaç, telepatik sinyalleri algılamak için zihninizi boşaltmak. Daha sonra "yollayıcı" kartlara konsantre olarak, üzerlerindeki resimleri iletmeye çalışsın. Birkaç dakika sonra, iletilen kartın hangisi olduğunu söyleyebilmelisiniz. Bu sırada yardımcınız doğru ve yanlış tahminleri not etsin. 16 kart bittikten sonra kartları karıştırıp, deneyi üç defa daha tekrarlayın. Rastlantısal tahmin yapılırsa, 64 tahmin içinde 16 civarında doğru bilme olasılığı var. 23 ya da daha fazla doğru ise, bilim dünyasınca istatistiksel açıdan anlamlı bulunabilecek kanıt olacaktır.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑( Devam edecek)