B'ölüm -8-(B'ölüm 7'den devam)

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ B'ölüm -VIII-๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑(B'ölüm 7'den devam)

Kitaplar da asıl geldikleri kaynak olan ideal kitaba, asıl kitaba, belki bir cümleyle, belki bir olayla belki bütün varoluşuyla birlikte dönmeye çalışırlar. Bu sadece felsefi bir döngü yada dönüşten de ibaret değildir üstelik. Bilimsel olarak da ispatlanmış deliller mevcuttur. Kararlı hale gelmeye çalışan elektronlardan tutun da biyolojik organizmaların ölümünden sonra saprofit denilen çürükçül bakterilerin yardımıyla ayrışıp yeniden toprak olmalarına kadar pek çok değişik şekilde örneklendirilebilir..

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Bunun dışında bağlantı kurulabilecek bir başka açıyı paylaşmak istiyorum seninle oku'yucu. İnsan vücudunun en gelişmiş hücreleri beyin hücreleridir;nöronlar. Elektrik üretirler ve insanlar bu elektrik akımının deviniminden “düşünür”, soyut bir dünyaya ulaşırlar. Ancak her ne kadar nöronlar bu elektriği üretip düş ve dünce dünyasının “bilinç” dediğimiz soyut dünyasının oluşumuna “sebep” olsalar da “sonuç” olarak orada değildirler. Hatta şu an kendileri hakkında düşünülüp yazıldıklarından bile habersizdirler onların yardımıyla düşünülüp, yazılabiliyor olsa da..Onlar, bu somut dünyanın esaretindedirler. Doğarlar, büyüler ve ölürler. Kendilerini diğer vücut hücreleri gibi yineleyemezler. Yine de vücudun diğer hücrelerine göre en ileri, en gelişmiş,özerkleşmiş hücrelerdir. Şimdi biraz birlikte düşleyelim: Vücudun diğer hücrelerinin nöronların seviyesi en doğru evrindiğini farz edersek nöronlar da boş durmayıp daha ileri bir düzeye doğru evrineceklerdir, doğal olarak, yani enerjiye..Bu evrinim; ne zaman tam olarak gerçekleşti, işte o zaman, insanlar tamamen enerji haline gelecek ve soyut bir düzleme taşınacaklardır. Aynı şey kitapların dünyası içinde geçerli olsa o en ideal kitaba doğru bir evrinim söz konusu olsa o son noktada artık harf, hece, kelime, biçim şekil ortadan kalkacak yani sadece anlamlar kısaca “anlamlar” dünyasıyla karşılaşılacaktır. Bir masanın ortaya çıkışından önce masa ideası-düşüncesinin ortaya çıkmış olması gerekliliği, mantığının tam tersinin işlemesi gibi ..Masadan , masa düşüncesine doğru gidebilmek. Yani bu somut satırların yardımıyla okuyucunun , senin, Sercan'ın dünyasına gidebilmesi kısaca...

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

İşte bu yüzden Sercan, "Düşünüyorum öyleyse varım", dediğinde durmadı; kendi dünyasının da yabancı olduğu duygusuyla , aidiyetsizlik ile çarpışarak kalakaldı:” Hiçbir yere ait değilim ama düşünüyorum öyleyse varım..Belki de beni de düşünen biri var. O her kim ise düşündüğü için varım sadece!” dedi. “ Peki; ya bende birini düşünsem acaba düşündüğüm o kişide var olacak mı? Bunu anlamanın tek yolu oturup birini düşünmek düşlemek ve var olduğunun kanıtı olarak onu yazmak!” dedi kendi kendine.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑

Yataktan bu yeni kararının verdiği neşeli hal ile kalktı. Mutfağa seğirtti ve ağzına kadar dolu olan buzdolabından gözüne hoş gelen fakat ilk defa gerçekte tadına bakacağı kahvaltısını hazırlamaya koyuldu. Kendi kendine nasıl bir kişi oluşturacağını, düşünüp var edeceğine karar vermeye çalışıyordu. Bu var edeceği kişi bir insan mı olacaktı? İnsan? Kendi kendine sordu; “Ben insan mıyım?” Çok da dikkat etmediği bir süreçte kütüphaneden çıkıp buraya kadar gelmişti. Kimseyi inceleme fırsatı olamamıştı. Bu yüzden birini düşünüp var etmeden önce ilk yapması gereken şeyin insanları incelemek olduğuna karar verdi. Peki bunu nasıl yapacaktı? Angelina kelebeğe dönüşüp gitmeden önce keşke biraz daha kalsaydı. Aslında ona sormak istediği milyonlarca soru vardı. “Dur bir dakika..” dedi. Angelina’nın çantasını koyduğu masada bir bilgisayar görmüştü. Kendi dünyasında gezerken ne işine yarayacağını bilmese de kazara üstüne bastığında "anlamını ve işlevini", bırakmıştı bilgisayar sözcüğü idrakına. Onu kullanabilecek bilgi yeterliliği de mevcuttu kendisinde, hem de pek çok kişiden daha fazla. Bilgisayar ve olanaklarından dilediğince yararlanabilirdi yani. Bu işini hayli kolaylaştıracak fikir mutluluğunu biraz daha çoğalttı. Keyfi iyiden iyiye yerine gelmişti. Yeterince doyduğuna karar verdikten sonra kalktı yerinden ve bilgisayarın başına geçti. Bilgisayar sözcüğünün dahilindeki internete bağlanıp çıkan sayfadaki arama motoru googla “insan” yazdı.

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑۩۞۩๑๑(Arkası yarın)