B'ölüm -66-(65.bölümden devam)

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ B'ölüm -LXVI-๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑
"...zunuz var mı?"  Duyduğu  sözü anlamlandıramadı Ervin. Dalıp gittiği anılarından bir anda sıyrılıp. 
"Başka bir arzunuz var mı" diye yineledi,  gözlerinde çalışmaktan iyice bunalmış bir delinin uysal bakışları okunan  garson.  Ervin kendine geldiğinde Ekrem Eva ile nasıl tanışıldığını analtmayı henüz bitirmişti, alal acele garsonu başlarından savdılar. Ervin saatine bakıp , "kalkmalıyız artık" dedi. Ekrem de başıyla onayladı Ervin'i. İkisi birden sanki sözleşmişcesine " derneğe.."dedi biri, "bizimle gelir misin diyecektik" .Gülümsediler. Birbirlerini tamamlayan böylesine sıcak bir dostluk görmek  Sercan'ın içini hem burktu hemde  hoşuna gitti.Kendi dünyasındayken yalnızlığını bile bilmiyor olması, yalnızlığı dayanılır kılmıştı. " Seve seve çok isterim.."  Birlikte  kalkıp hesabı ödediler.

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑

Sercan kafeden Dr.Eko'nun ve Ervin'in davetlisi olarak derneğe doğru giderken yeni arkadaşlarıyla kurduğu iletişimden dolayı keyifliydi. İçinde coşkulu ılık bir duygu yeni yeni alışmaya çalıştığı  vücudunda bir yaz esintisi gibi dolanıyordu. Yolda yürürken Ervin cakalı bir  hareketle sigarasını yaktı. Ekrem’e; " hadi kestirmeden gidelim, kafede çok zaman kaybettik", dedi.  'Olur' anlamında başını salladı  Ekrem. Yüzünde keyifli bir gülümseme vardı. Sercan’a dönüp;" şu yoldan gideceğiz, gerçi bu akşam saatlerinde bu ara sokaklar biraz tehlikelidir , gaspçısı tinercisi..” sözünü tamamlayamadı. Yüz kasları korkuyla gerilmiş panik halde neredeyse yarı çıldırmış gibi gözlerinde korku ve şaşkınlık   koşan iki kişi, oldukları yerde kalakalmalarına neden oldu. Koşan tipler yanlarından hızla,  sanki onları görmeden geçip gitmişlerdi. Üçü de şaşkındı.  Neler olduğunu anlamak için koşarak uzaklaşan bu iki  ölesiye korkmuş kişinin  ardından dönüp baktılar bir süre. Gözden kısa zamanda kayboluveren bu iki kişinin ölesiye korkmalarının sebebi neydi acaba?

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑

"Bu ikisi neden kaçıyorlar ki?” diye sordu Ervin Ekrem’e. Sercan ile Ervin’de şaşırmış anlamaz gözlerle birbirlerine baktılar, ardından da sapacakları ara sokağa çevirdiler yüzlerini. İri yapılı, çirkin suratlı 25 yaşlarındaki adamla , sıska yamuk burunlu, esmer, siyah gözleri yuvalarından fırlamış gibi görünen diğeri korkudan bembeyaz kesilmiş yüzleriyle hayalet görmüş gibiydiler. Ervin, gitmekte oldukları yolun ilerisinde kendilerini de bekleyen, kaçan adamların gördüğü hayaletin hala orada olup olmadığını anlamak için gözlerini kısıp daha dikkatli görmeye çalıştı. ”Ne dersiniz kaçtıkları yoldan gidecekmiyiz?” ,diye sordu diğer ikisine. Sesinde korku olmasa da tedirginlik mevcuttu. Ekrem durdukları yerde koşarak kaçan bu iki garip adamın peşinden gelecek o “şeyi” bekledi. 

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑

Korkunun  meraka yenik olduğu zamanlar vardır. Üç arkadaşta bu yenilginin üzerine basıp yollarına devam etmeye karar verdiler. Köşeyi döndüklerinde sokağın ortasında  baygın bir siluet gördüler. siluet 22 yaşlarında yakışıklı, esmerce bir gence aitti. İyi giyimli oluşu, yüzü onun iyi bir aileden geldiğini, en azından maddi durumunun  iyi olduğunu gösteriyordu. Bayılıp yattığı  yerde; vücudunun bir metrekarelik alanı dahilinde asfalta işlenmiş  çember  şekli vardı. Yattığı yerdeki bir metrekarelik çemberimsi iz sanki  bir metrelik  koca ve sıcak bir  kürenin asfaltı eriterek bıraktığı iz gibiydi.  Gördüğü izi tereyağının üzerine  haşlanmış yumurtayı bastırdığında çıkacak olan ize benzetti Ekrem. Sercan, Ervin ve Ekrem;  çemberin tam ortasında  yatan gence yaklaştıkların da Sercan; ” Bu O”, dedi.”O’nu tanıyorum” .

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑

Sercan’ın söylediği  cümleyle şaşkınlıkları biraz daha artan Ekrem ile Ervin dönüp Sercan'a baktılar.  Sercan'ın bu garip yabancıyı tanıması onları daha da şaşırtmış ve biraz da tedirgin etmişti sanki. Ervin,” nasıl tanıyorsun? Arkadaşın mı yani?” diye sordu. " Hayır", dedi Sercan pek sayılmaz.  "Bu dünyaya düştüğümde..", duraladı, "yani kütüphanede sandalyeden düştüğümde bana yardımcı olmuştu. Su uzatmıştı. Oradan tanıyorum”

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑๑(devam edecek)

NOT:çok uzun zaman olduğunu biliyorum  maceraya başlayalı. Ancak işlerim dolayısıyla  biraz da uzak kalmak için dışardan bakabilmem adına, mesafeyi çoğalttım. Bu kısma kadar okuyan birileri olduysa ve sevdiyse en azından yorum yazar ummuştum ama sanırım  pek sevilmiş olmamalı. yine de neredeyse yüzde 80'nini bitirdiğim Azraile Şaka Kabilesi'nin geri kalan bölümlerini  istek olursa yayınlamaya devam edeceğim. 

saygılarımla. Güneş Ener